Poesia científica: Edición bilingüe

Portada
Universidad de Alicante, 1 oct. 2018 - 108 páginas

 La relació entre ciència i humanitats sempre s’ha mostrat especialment fecunda. En aquesta obra els autors s’endinsen en l’espai creatiu de la poesia científica desde la seua experiència tant en l’àrea de la medicina com en la poesia, en què ambdós compten amb una més que estimable producció.

L’erudició, ben utilitzada, és una de les claus de l’interés d’aquesta obra. Veiem ací l’admiració als savis de la Grècia Clàssica com Aristarc de Samos, Euclides o Plató, líders i precursos de la Revolució Científica i de la concepció moderna de l’univers, como Copèrnic o Giordano Bruno, els aguts observadors dels segles XVII i XVIII, com Lineé o Van Leewenhoek...

El món i els conceptes de la física i de l’astrofísica són inspiradors de gran part de la col·lecció de poemes: la física de partícules, el Big Bang o la cristal·lografia en són alguns exemples. Però, per damunt de tota l’erudició, el més important de l’obra és l’emoció que desperten uns poemes fets des de la doble passió pel coneixement i per la poesia.

 

Comentarios de usuarios - Escribir una reseña

No hemos encontrado ninguna reseña en los sitios habituales.

Páginas seleccionadas

Índice

Pròleg
11
José Antonio Buil
27
10500
42
Desert dAlamogordo
45
La Casa Grande
58
Approximavit sidera
71
Dinámica de fluidos
79
Linnaeus
92
Página de créditos

Términos y frases comunes

Información bibliográfica