Cuina i cultura del gust al País Valencià: El patrimoni culinari

Portada
Universidad de Alicante, 1 abr. 2019 - 532 páginas

Jaume Fàbrega ens proposa en aquesta obra un interessant recorregut per la cultura culinària i gastronòmica valenciana, des de l’actualitat, però tenint ben present la nostra tradició secular i, molt especialment, el context gastronòmic mediterrani: una diversitat de cuines que comparteixen ingredients, bases, plats i tècniques que són comunes i, alhora, prou diferenciades, amb una personalitat i una idiosincràsia gastronòmica pròpia.

Aquest és un llibre per a llegir, però també per a cuinar. La primera part és una reflexió al voltant de la nostra tradició gastronòmica, farcida de referències literàries, etnogràfiques i antropològiques i observacions de caràcter cultural, sociològic i polític. La segona part ens ofereix una selecció de receptes tradicionals, autèntiques –per tant, fàcilment realitzables–, amb indicació d’ingredients, forma d’elaboració detallada i una gran quantitat d’observacions que arrepleguen la riquesa i la heterogeneïtat del patrimoni gastronòmic valencià.

 

Comentarios de usuarios - Escribir una reseña

No hemos encontrado ninguna reseña en los sitios habituales.

Índice

PRESENTACIÓ
9
EL PAÍS DE LES OLLES
49
LA PAELLA OLIGOPOLI O MONOPOLI
91
SOBRE ELS FIDEUS I LA FIDEUADA
127
CALAVERETES AMB BUFANDA
149
LA CARN I LA CAÇA
181
EL PAÍS VALENCIÀ DEPREDADOR I CONSERVADOR
227
FI DE TAULA POSTRES I DOLÇOS
241
BEGUDES VALENCIANES
277
CONCLUSIÓ
293
BIBLIOGRAFIA
517
Página de créditos

Términos y frases comunes

Sobre el autor (2019)

 Jaume Fàbrega (Vilavenut, Pla de l’Estany, 1948) és historiador, escriptor, crític d’art, periodista i gastrònom. Ha sigut professor de la Universitat de Girona i de l’Escola universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB i ha impartit cursos de doctorat i màsters sobre gastronomia en les universitats d’Alacant, València, UCE i altres centres acadèmics. És autor de més de setanta llibres i quatre enciclopèdies de gran format, considerades obres de referència.

Ha rebut, entre altres, els premis Robert de Nola, Jaume Ciurana, Raïm d’Argent, Nadal de Gastronomia, Josep Mercader, el Premi d’Honor de la Chaîne des Rôtisseurs, el Premi d’Assaig d’Andorra, el Rovira i Virgili i el Carlos Sarthou d’Assaig de Xàtiva. En set ocasions ha obtingut el Gourmand World Cookbook Awards.

Información bibliográfica