Rere les passes dels templers: La veritable història de l'ordre del Temple en terres catalanes

Portada
Penguin Random House Grupo Editorial España, 4 oct 2018 - 208 páginas

La història dels templers a Catalunya, els monjos guerrers que van néixer al segle XII per defensar Terra Santa.

Aquest és un llibre sobre els templers a Catalunya, els famosos frares guerrers de les croades, que desaparegueren de la història deixant una estela de llegendes, rondalles i misteris. Però aquest no és un llibre sobre misteris, és un llibre sobre veritats. A través de les seves pàgines el lector anirà descobrint diversos aspectes de l'orde del Temple, alguns d'ells inaudits, que l'ajudaran a fer-se una idea força assenyada de qui van ser en realitat aquests homes.

Així, veurem els seus inicis modestos, quan l'orde dels Pobres Cavallers de Crist va ser fundat a Jerusalem l'any 1120; sabrem qui van ser els seus patrocinadors, i també els seus detractors; examinarem el seu dia a dia, les seves vestimentes i el seu armament; sabrem com combatien i en quants fets d'armes van estar; quins eren els seus temors, els seus orgulls i les seves esperances; els veurem viatjar i establir-se a terres catalanes; contemplarem com es van extingir en unes jornades èpiques i a la vegada tràgiques; i, finalment, examinarem amb cura els fets que han portat a parlar d'una llegenda dels templers.

En definitiva, seguirem els templers, anirem rere les seves passes, guaitant-los i observant-los per saber, no només qui eren, sinó també com eren.

 

Comentarios de usuarios - Escribir una reseña

No hemos encontrado ninguna reseña en los sitios habituales.

Índice

Sección 1
Sección 2
Sección 3
Sección 4
Sección 5
Sección 6
Sección 7
Sección 8
Sección 21
Sección 22
Sección 23
Sección 24
Sección 25
Sección 26
Sección 27
Sección 28

Sección 9
Sección 10
Sección 11
Sección 12
Sección 13
Sección 14
Sección 15
Sección 16
Sección 17
Sección 18
Sección 19
Sección 20
Sección 29
Sección 30
Sección 31
Sección 32
Sección 33
Sección 34
Sección 35
Sección 36
Sección 37
Sección 38
Sección 39

Términos y frases comunes

Sobre el autor (2018)

Ramon Sarobe (Barcelona, 1971) és llicenciat en Història Medieval per la Universitat de Barcelona. Ha exercit d'arxiver i participat en la catalogació de diversos fons documentals medievals i moderns dels arxius catalans. Ha publicat diversos llibres i articles sobre la història del nostre país. Ha participat en diversos projectes de recerca, entre ells l'estudi de les tombes reials del monestir de Santes Creus, amb motiu de l'exhumació de les restes del rei Pere II el Gran, i també sobre la justícia a la Catalunya medieval. Així mateix, ha exercit de documentalista en diverses exposicions de temàtica històrica. Últimament ha comissariat l'exposició Templers, al Museu d'Història de Catalunya; també assessora la museïtzació del castell templer de Miravet.

Información bibliográfica