Indrets d'una guerra: Cronologia del front del Pallars

Portada
Profit Editorial, 14 ago 2018
0 Reseñas
Las reseñas no se verifican, pero Google comprueba si hay contenido falso y lo retira una vez identificado
Vuitanta anys després, quan el pes de la història és ja més fort que el record de la Guerra Civil —i els elements que conformaren la línia del front del Pallars es comencen a catalogar com a patrimoni històric en l’àmbit institucional—, és el moment de donar a conèixer i de treure de l’oblit els espais on succeïren aquells enfrontaments que ningú hauria volgut, però que van tenir lloc.
Cal salvaguardar la seva memòria i facilitar el seu coneixement per evitar, com ha passat en altres esdeveniments importants de la nostra història, que el temps i la poca informació no permetin saber amb certa exactitud i rigor el que va passar aquells anys a les nostres contrades. Aquest és el principal motiu d’INDRETS
D’UNA GUERRA: rescatar i donar a conèixer un dels aspectes menys coneguts del que fou la Guerra Civil al Pallars i saber què en queda actualment, abans que el temps i la mateixa natura l’arraconin denitivament.

Manel Gimeno presenta un treball profund i rigorós, elaborat a partir dels arxius militars, memòries de testimonis que ho van viure i diaris personals inèdits. Com a suport al seu treball, s’inclouen mapes, centenars de fotografies actuals que faciliten la localització de la línia del front i del que hi queda avui. 

Dentro del libro

Comentarios de usuarios - Escribir una reseña

No hemos encontrado ninguna reseña en los sitios habituales.

Índice

Pròleg de Sisco Farràs
Abril del 1938
Juny del 1938
Juliol del 1938
Agost del 1938
Octubre del 1938
Novembre del 1938
Página de créditos

Términos y frases comunes

Información bibliográfica