Allò que va passar a Cardós

Portada
Grup 62, 31 d’ag. 2016

Un guàrdia civil és assassinat a la vall de Cardós una nit de neu del 1965. Les causes i les conseqüències del crim travessen un territori sacsejat per les obres d’un gran complex hidroelèctric. Milers de treballadors excaven quilòmetres de galeries subterrànies, pous verticals i centrals invisibles des de l’exterior. La vida dels habitants de la vall es transforma. S’hi respiren aires nous, la guerra queda lluny, arriben la televisió, el sis-cents, el turisme, el twist i el biquini.

Com buscadors d’or, una corrua de persones acut a Cardós a la recerca d’una feina. S’allotgen en campaments i pobles, des del pla fins als llacs més alts, i les seves històries d’emigració i desarrelament, d’amor i de lluita s’encreuen les unes amb les altres. Hi ha conflictes de convivència, prosperitat econòmica, accidents de treball, corrupteles i el rerefons permanent de la dictadura. Un assassinat ho lliga tot.

Sis anys després de L’home de la maleta, Ramon Solsona ofereix una novel·la èpica i vibrant que té tota la rotunditat dels clàssics.Amb la col.laboració de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.

 

Què opinen els usuaris - Escriviu una ressenya

No hem trobat cap ressenya als llocs habituals.

Continguts

Secció 1
Secció 2
Secció 3
Secció 4
Secció 5
Secció 6
Secció 7
Secció 8
Secció 9
Secció 10
Secció 11
Secció 12
Secció 13

Frases i termes més freqüents

Sobre l'autor (2016)

Ramon Solsona (Barcelona, 1950) es uno de los escritores más respetados y valorados de la literatura catalana. Ha merecido premios tan prestigiosos como el Sant Jordi, el Prudenci Bertrana o el Serra d’Or. Ha sido guionista de algunas de las más exitosas series de la televisión autonómica y es colaborador habitual de prensa, radio y televisión, en medios tan importantes como La Vanguardia, Catalunya Radio o Rac1.

Informació bibliogràfica